Minder stress, samen weer gelukkig!

VIP-begeleiding (1-op-1 én online) voor jou en jouw hond bij stress en gedragsproblemen

Wat als stress het leven van jou en jouw hond in een wurggreep houdt, waardoor ontspannen steeds moeilijker wordt? Je hebt alles al geprobeerd, maar jullie energie en plezier verdwijnt steeds verder door de voortdurende spanning en onrust. Dit gaat ten koste van de gezondheid en het geluk van jouw hond, van jullie hechte band, maar ook zeker van jezelf…

Ik weet zelf als geen ander hoe het is om veel stress te ervaren; bij mezelf en bij mijn hond. Maar ook wat voor vergaande lichamelijke en geestelijke gevolgen al die spanning kan hebben… Maar met de juiste inzichten en begeleiding leerde ik om beter naar mezelf, mijn hart, lichaam én mijn hond te luisteren. Ik ontdekte de sleutel tot een betere balans tussen inspanning en ontspanning, tussen doen en zijn.

Ontsnap aan de stress

Stel je eens voor hoe het zou zijn als jij en jouw hond die zware last van de stress kunnen laten vallen. Wat als jullie samen kunnen genieten van de leuke, fijne dingen waar het leven eigenlijk écht om draait? Geen opstapeling van lichamelijke en mentale klachten meer door stress, maar juist een overvloed aan plezier, energie, geluk en innerlijke rust.

Ik combineer mijn kostbare ervaringen met mijn expertise als hondengedragstherapeut, kynologisch massagetherapeut en kynologisch instructeur en ik bied een unieke vorm van hybride begeleiding (mix van online en 1-op-1-begeleiding). Laten we samen aan de slag gaan met dit probleemgedrag, zodat jij samen met jouw hond weer kunt genieten van het leven.

Herken je één of meerdere gedragingen:

Daar gaan we wat aan doen!

Een op maat gemaakte oplossing

Al deze gedragingen hebben één gemene deler, namelijk stress. Af en toe stress is niet erg, maar langdurige of chronische stress is ontzettend ongezond. Het kan een negatief effect hebben op de lichamelijke en mentale gezondheid van zowel mensen als honden. Voorbeelden van gevolgen van langdurige stress: verminderde weerstand, slaapproblemen, spierspanning, angst, onrust, prikkelbaarheid, concentratieproblemen en een verminderd zelfvertrouwen. 

Heb je al van alles geprobeerd, maar levert niks écht het gewenste resultaat? Misschien heb je al veel geld en kostbare tijd gestopt in gedragstherapie, training en hulpmiddelen. Of krijg je gevraagd en ongevraagd adviezen van iedereen om je heen. Maar raken jullie daardoor eigenlijk van de regen in de drup?

Om te herstellen van langdurige stress en/of gedragsproblemen is veel tijd en rust nodig. Maar ook de juiste begeleiding. Geen enkel mens en geen enkele hond is hetzelfde. Stress vraagt om maatwerk, om een individuele aanpak.

Reviews

"We wisten niet meer wat we met Kira aan moesten. Kira kreeg een beetje de overhand in ons gezin en dacht dat zij de baas was in huis. Ilse heeft ons handige tips gegeven om met Kira om te gaan, zoals hondentaal en speuren. Ook was Kira erg gespannen in haar lichaam en stonden eigenlijk al haar spieren constant strak. Dankzij Ilse hebben we massagetechnieken geleerd en komt ze iedere avond even bij ons liggen om heerlijk gemasseerd te worden. Ik ben Ilse ontzettend dankbaar, ik heb echt een andere hond dankzij haar. We zien Kira met de dag positiever veranderen dankzij de technieken die wij hebben geleerd. Ik zou Ilse echt aanraden aan mensen. Ze is super lief en denkt echt mee. Vooral het welzijn van de honden staat echt voorop. Wij zijn er nog steeds super blij mee."
Gaby met Kira
"Limoe is een lieve, maar overenthousiaste hond. Ik kan me voorstellen dat mensen het niet altijd konden waarderen als Limoe als hyperactieve, onstuimige, grote hond bijna in iemands nek sprong. Ik leerde waar dit drukke gedrag vandaan kwam en wat ik kon doen om haar rustig contact te laten maken met andere mensen én dieren. We ervaren nu samen meer rust en plezier. En Limoe kan nu weer doen wat ze het liefste doet; knuffelen met mensen."
Sebastiaan met Limoe
"Chance blafte ontzettend veel doorheen de dag, zowel binnen als buiten. We waren op een gegeven moment best wel wanhopig, we wisten niet meer wat we moesten doen. Het blaffen was vervelend voor onszelf en onze omgeving, maar ook zeker voor Chance zelf. We wisten niet goed waarom ze het deed. Dankzij de begeleiding leerden we onze hond beter kennen en begrepen we waar het overmatig blaffen vandaan kwam. Chance is een hooggevoelige hond en ze had behoorlijk last van stress. We leerden hoe we haar kunnen begeleiden in het omgaan met alle prikkels om haar heen. Ook kregen we allerlei tools mee om de stress te verminderen. Favorieten zijn de snuffelwandelingen, mentale uitdaging en het bewust aanraken."
Elena met Chance

Samen aan de slag!

Ik bied een mooie mix van  face-to-face gedragsconsulten, een online programma inclusief online begeleiding. Zo kun je samen met jouw hond aan de slag, waar en wanneer het jou uitkomt. En ik begeleid jullie in dit proces.

 Met dit programma:

  • Gaan we samen stap voor stap aan de slag met het probleemgedrag.
  • Leer je jouw hond beter begrijpen, zodat probleemgedrag kan worden verminderd of zelfs voorkomen. Hierdoor kan de stress bij jou en jouw hond dalen, waardoor jullie allebei beter in jullie vel komen te zitten.
  • Maak je kennis met verschillende vormen van ontspannende inspanning, zodat je samen met jouw hond stoom af kunt blazen. Zo kunnen jullie spanning leren loslaten en ontstaat er meer ruimte voor plezier, ontspanning en rust.
  • Ontdek je hoe je kunt voldoen aan de (basis)behoeften van jouw hond, zodat de stress daalt en zijn geluksgevoel stijgt. En een blije hond is een blije eigenaar!
  • Leer je een ontspanningsmassage toepassen bij jouw hond, zodat jij en jouw hond samen kunnen leren om spanning los te laten en te ontspannen.

Zo gaan we het aanpakken:

1

Je krijgt toegang tot het uitgebreide online programma ‘Stressreductie – samen ontspannen’. Je ontvangt persoonlijke feedback op de opdrachten. 

2

Tijdens de 1-op-1-begeleiding zoomen we in op jullie situatie en gaan we actief aan de slag met de verschillende onderdelen uit het programma, aangepast aan jullie behoeften.

3

Je kunt deelnemen aan de wekelijkse groepscalls waarbij je jouw vragen aan mij kunt stellen en/of ervaringen in de groep kunt delen.

Het resultaat

Na de VIP-begeleiding:

Heb je vragen over dit aanbod? Plan een gratis spargesprek!

Vragen die je misschien nog hebt:

Bij het online programma krijg je toegang tot de online academie, aangevuld met wekelijkse groepscalls. Hier zit echter geen 1-op-1-begeleiding bij. Sommige problemen vragen daarentegen om persoonlijke begeleiding. Daarom bied ik de hybride begeleiding aan. Daarin krijg je ook toegang tot de online academie met alle teksten, video’s, audio en oefeningen gericht op stressreductie en de wekelijkse groepscalls. Als aanvulling begeleid ik jullie persoonlijk aan de hand van afspraken op locatie, telefonische coaching en  persoonlijke feedback op opdrachten en vragen. 

Om de best passende oplossing voor jullie aan te bieden, ga ik graag eerst in gesprek. Tijdens het gratis spargesprek gaan we in op jullie situatie, op het probleemgedrag en hoe ik jullie daarin het beste zou kunnen begeleiden. 

Scroll naar boven