Laten we samen gaan voor minder stress en meer ontspanning!

Hondengedragstherapeut Zoeterwoude

Hey, ik ben Ilse...

En ik weet als geen ander hoe het is om veel stress te ervaren; bij mezelf en bij mijn hond. Maar ook wat voor lichamelijke en geestelijke gevolgen al die spanning kan hebben, waardoor ontspannen steeds lastiger wordt…

Maar met de juiste inzichten en begeleiding leerde ik om meer naar mezelf, mijn hart, lichaam én mijn hond te luisteren. Ik vond een betere balans tussen inspanning en ontspanning, tussen doen en zijn. Maar ook om met mijn passies aan de slag te gaan.

Nu help ik hondeneigenaren met gedragsproblemen bij hun honden en leer ik ze om samen meer te ontspannen. Ik kijk niet alleen naar gedrag en training, maar ook naar emoties en welzijn. Hiervoor focus ik mij onder andere op hondentaal, een balans tussen inspanning en ontspanning, gedragstherapie en hondenmassage

Mijn missie

Als kind was ik al gek op dieren en wilde ik dolgraag met honden gaan werken. Toch kwam ik door mijn gevoel voor taal en communicatie in een andere studierichting terecht. In mijn werk als communicatieprofessional miste ik echter het werken met dieren. Daarom ben ik de opleiding tot kynologisch instructeur gaan volgen. Dat beviel zo goed dat ik daarna de opleiding tot gedragstherapeut voor honden ben gaan volgen. Maar daar bleef het niet bij… Ik kwam erachter dat hondenmassage een onwijs mooie aanvulling is op gedragstherapie. Toen ben ik mij gaan specialiseren in massage gericht op ontspanning en het verminderen van gedragsproblemen. 

Als hondengedragstherapeut en hondenmassagetherapeut werk ik vanuit een allesomvattende benadering gericht op gedrag, emoties en welzijn van hond én mens. Het spreken van de hondentaal, het kennen van de (basis)behoeften van honden en het vinden van een balans tussen inspanning en ontspanning zijn belangrijke ingrediënten voor een ontspannen, gelukkige hond. 

Mijn missie? Méér ontspanning en minder  stress bij honden én mensen. Zo kunnen hond en eigenaar samen weer meer genieten van het leven. 

“Een fijne balans tussen ontspanning en inspanning is cruciaal voor een gelukkige hond.”

Mijn hond hondengedragstherapeut Zoeterwoude

Henri, mijn maatje

In het kader van ‘toeval bestaat niet’ kwam mijn hond Henri op mijn pad. Henri kwam ik tegen in een dierenasiel in Nederland, waar hij was beland nadat hij met een grote bus met heel veel andere honden vanuit Spanje naar Nederland was gebracht. Hij zat in Spanje meerdere jaren in een dierenasiel met veel andere honden bij elkaar; een andere omgeving dan de dierenasielen zoals wij ze kennen in Nederland. Kijkend naar de littekens op zijn snuit, was die situatie niet altijd gemakkelijk. Ook Henri weet als geen ander wat stress en angsten zijn. Hij was één bonk stress en onzekerheid toen hij bij ons aankwam.

Met veel rust, het opbouwen van zijn zelfvertrouwen én vertrouwen in mij, luisteren naar zijn hondentaal en wat hij nodig had, zijn wij stap voor stap in balans gekomen. We hebben ontzettend veel van elkaar geleerd en doen dat nog steeds!

Mijn opleidingen

Opleiding
Opleidingsinstituut
Hondengedragstherapeut
DogVision
Kynologisch Massagetherapeut
Kynomassage
Kynologisch Masseur Gevorderd
Kynomassage
Kynologisch Masseur Basis
Kynomassage
Kynologisch instructeur
O&O
Stresscoaching
Sorag
Master Meertalige Professionele Communicatie
Universiteit Antwerpen
European Studies
Haagse Hogeschool

Gratis stresscheck

Hoeveel stress ervaren jij en jouw hond?

Breng jullie stressniveau in kaart en ontvang direct nuttige tips om stress te verminderen óf te voorkomen. Zo kunnen jullie samen op weg naar meer plezier, rust, balans en ontspanning!

Vragen die je misschien nog hebt:

Mijn werkgebied: Hondenmasseuse en Hondengedragstherapeut Zoeterwoude en omgeving (Leiden, Leiderdorp,  Hazerswoude, Benthuizen, Boskoop, Alphen aan den Rijn, Woubrugge, Bodegraven, Ter Aar, Zoetermeer, Den Haag, Leidschendam,  Voorschoten, Oegstgeest, Valkenburg), in een straal van 30 km. Mijn online diensten en stresscoaching bied ik in heel Nederland aan. 

Scroll naar boven