0631926945
info@dogtalent.nl

Over Dogtalent

Mijn naam is Ilse van Egmond. Als kind was ik altijd al bezig met onze eigen honden. Bij ons thuis liep van alles rond, van groot naar klein, van Duitse Herder, Amerikaanse Staffordshire Terriër tot aan Sheltie, Dwergpinscher en allerlei kruisingen. Mijn kinderdroom was om dierenarts te worden, maar naast mijn liefde voor dieren, bleek ik ook een passie voor communicatie te hebben.

Zodoende volgde ik diverse communicatieopleidingen en werkte ik als communicatieadviseur. Alleen bleef mijn verlangen om van mijn hobby mijn werk te maken aanwezig. Daarom begon ik in 2017 met een opleiding tot Kynologisch Instructeur en startte ik met lesgeven aan eigenaren met puppy’s, pubers en volwassen honden. Dat beviel zo goed, dat ik ook met de opleiding tot Gedragstherapeut voor Honden ben gestart bij het opleidingsinstituut DogVision. Zo kan ik eigenaren en hun honden begeleiden bij diverse problemen, zoals angst, agressie en niet alleen kunnen zijn. Maar ik wilde nog iets extra kunnen bieden, waarbij ik zowel lichamelijk als gedragsmatig hulp kan bieden. Zo kwam ik terecht bij de opleiding tot Kynologisch Masseur en ben ik nu ook hondenmasseuse. Daarnaast ben ik mij steeds meer aan het specialiseren in de oorzaken en gevolgen van stress bij hond én mens en begeleid ik honden en eigenaren om stress te verminderen.

Samen met mijn hond, kat en man woon ik tussen de weilanden vlakbij Leiden. Ik ben werkzaam in de Randstad (o.a. Zoeterwoude, Hazerswoude, Alphen aan den Rijn, Zoetermeer, Nieuwkoop, Boskoop, Waddinxveen, Gouda).

Opleidingen:

Opleiding tot Kynologisch Masseur via Kynomassage

Kynologisch Masseur Basis
Kynologisch Masseur Gevorderd
i.o.

Opleiding tot Kynologisch Instructeur via de Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -opleiding:

Module A
Module B
Module C

HBO-opleiding tot Gedragstherapeut voor Honden via DogVision:

Module 1
Module 1a
Module 2
Module 3
Module 4
Module 5
Module 6
Module 7
Module 8

Bijscholing en workshops

Lezing ‘Hoogrisicohonden’ door Ineke van Herwijnen
Lezing ‘De neus van de hond’ door Kenniscentrum Argos
Lezing ‘Oud versus nieuw’ door Wendy Las van Bennekom
Lezing ‘Hap, click, weg!’ door Judith Lissenberg

Overige opleidingen

Opleiding tot stresscoach voor mens
HBO-bachelor European Studies
Universitaire pre-master Professionele Communicatie
Universitaire master Meertalige Professionele Communicatie