Polyvagaaltheorie bij honden

Polyvagaaltheorie bij honden – Leer stress beter begrijpen

De polyvagaaltheorie wordt in de humane psychologie al langere tijd gebruikt om stress, angst en trauma beter te begrijpen. Deze theorie geeft een ingang om stress te verminderen en ontspanning en herstel te verhogen. Het laat zien dat een mens of hond op verschillende manieren kan reageren op een situatie. Wanneer een mens of hond zich onveilig voelt, kan hij vechten, vluchten of bevriezen. Wanneer een mens of hond zich daarentegen veilig voelt, kan hij de verbinding met de ander aangaan om met een situatie om te gaan. Al deze reacties worden (onbewust) aangestuurd door het autonome zenuwstelsel. Ontdek hieronder meer over de polyvagaaltheorie bij honden.

Artikel over de polyvagaaltheorie

In mijn werk als kynologisch gedragstherapeut, massagetherapeut en stresscoach voor hond en mens kwam ik interessante paralellen tegen tussen de polyvagaaltheorie bij mensen én honden. Ben je benieuwd wat de polyvagaaltheorie precies inhoudt? En hoe het ingezet kan worden om stress, angst en trauma bij honden beter te begrijpen en behandelen? Lees dan mijn artikel hierover op doggo.nl.

Lezing over de polyvagaaltheorie

Daarnaast verzorg ik een lezing “Polyvagaaltheorie bij honden” om dieper in te gaan op dit onderwerp, waarbij ik praktische tips, oefeningen en praktijkvoorbeelden meegeef. Zo kun je zelf na de lezing ook aan de slag met jouw hond. Interesse in de lezing? Schrijf je dan via deze link in om op de wachtlijst gezet te worden.

Online programma “Stressreductie”

De polyvagaaltheorie bij honden komt ook terug in het online programma Stressreductie. In dat online programma met groepsbegeleiding leer je stap-voor-stap hoe je stress en spanning bij jouw hond (en daarmee bij jezelf) kunt verminderen. Op deze pagina kun je meer lezen over het programma.

Hondengedragstherapeut Zoeterwoude

Hee, ik ben Ilse

Ilse van Egmond van Dogtalent helpt hondeneigenaren bij gedragsproblemen zoals angst, onrust en stress. De focus ligt op samen ontspannen voor meer plezier in jouw leven en dat van jouw hond.

Hoeveel stress ervaren jij en jouw hond?
meer blogs
Scroll naar boven