Cursus hondenmassage

De éérste stap naar meer ontspanning - leer zélf jouw hond masseren!

Wil je samen met jouw hond ontspannen? Volg de cursus hondenmassage!

Net zoals bij mensen, heeft het masseren van honden heel veel voordelen. Hondenmassage kan ingezet worden om stress te verminderen, maar bijvoorbeeld ook om pijnklachten door artrose te verminderen. Massage voor honden is géén overbodige luxe, maar de basis om lichaam en geest in balans te houden voor een gelukkige, ontspannen hond. Leer jouw hond zelf masseren dankzij de cursus hondenmassage van Dogtalent! 

De kracht van hondenmassage:

Cursus hondenmassage:

1

Je krijgt 3 maanden toegang tot de online module Hondenmassage. Hier leer je stap voor stap hoe je een ontspanningsmassage aan jouw hond kunt geven. 

Online programma hondenmassage
2

Twee massageconsulten in mijn praktijk of bij jou aan huis waarbij we aan de slag gaan met een observatie, palpatie en  massagetechnieken, aangepast aan de behoeften van jouw hond. 

3

Je ontvangt persoonlijke feedback op de massagefilmpjes die je online instuurt.  Zo leer je de massagetechnieken steeds beter afstemmen op jouw hond. 

Begeleiding bij stress hond

Heb je vragen ? Plan een gratis spargesprek!

Vragen die je misschien nog hebt:

Hondenmassage is uitermate geschikt om jouw hond te laten ontspannen en om stress en onrust te verminderen. Wanneer er echter een groter gedragsprobleem speelt, dan kan er meer begeleiding of gedragstherapie nodig zijn. Kijk in dat geval eens op deze pagina. Of wil je graag bespreken wat het beste werkt voor jouw hond? Plan dan hier een gratis spargesprek in. Tijdens dat gesprek bespreken we wat het probleem is, wat de eerste stap naar een oplossing kan zijn en hoe ik daar in kan helpen. 

Een gezonde hond kan massage doorgaans prima ontvangen. Bij een hond met lichamelijke en/of geestelijke problemen moet een behandeld dierenarts of specialist soms eerst bepalen of er gemasseerd mag worden. Als dat niet kan, dan kan bewust aanraken soms nog een alternatief zijn.

In de volgende gevallen mag je jouw hond zeker niet masseren:

 • Als jouw hond kanker heeft;
 • Als jouw hond recent (korter dan 10 dagen geleden) gevaccineerd is;
 • Als jouw hond een hernia in de nek of rug heeft. In overleg met de dierenarts/specialist kun je eventueel wel andere lichaamsdelen masseren;
 • Als jouw hond koorts of aanhoudende diarree heeft;
 • Als jouw hond een auto-immuunziekte of infectieziekte heeft;
 • Als jouw hond tijdelijk medicatie krijgt. Krijgt jouw hond voor langere tijd medicatie? Overleg dan met de dierenarts;
 • Als jouw hond ernstige orgaanproblemen heeft, zoals problemen aan zijn hart, nieren of lever;
 • Als jouw hond een (besmettelijke) huidaandoening heeft.

In de volgende gevallen kun je alleen masseren na overleg met de dierenarts/specialist/met mij:

 • Bij gewrichtsproblemen zoals artrose, ED, HD en patella luxatie dien je eerst met de dierenarts/specialist te overleggen. Soms kun je voorzichtig dat deel aanraken of juist focussen op andere lichaamsdelen;
 • Bij ernstig onder- of overgewicht;
 • Als jouw hond last heeft van epilepsie, moet je altijd eerst met de dierenarts/specialist overleggen of massage toegepast kan én mag worden;
 • Als jouw hond last heeft van een allergische reactie of ontsteking, overleg dan eerst met mij of de dierenarts of massage mogelijk is;
 • Als jouw hond (heftige) gedragsproblemen heeft, overleg dan eerst met mij of massage kan worden toegepast. 

Twijfel je of je jouw hond wel of niet kan en mag masseren? Bespreek dit dan tijdens een gratis spargesprek, dan kijken we er samen naar. Als blijkt dat dit niet mogelijk is, dan kunnen we kijken naar de mogelijkheden om samen voorzichtig wat te doen. 

Als professioneel hondenmasseuse kan ik een ontspanningsmassage geven, maar ook werken aan lichamelijke en gedragsmatige problemen bij jouw hond. Die een-op-een-begeleiding tijdens een massageconsult is fantastisch om in de diepte aan de slag te gaan. Wil je een massageconsult inplannen? Kijk dan op  deze pagina of boek hier meteen een consult voor hondenmassage.

Wil je jouw hond zelf leren masseren? Dan is de cursus hondenmassage zeer geschikt. Hierbij leer je stap voor stap hoe je jouw hond een ontspanningsmassage kunt geven.

Scroll naar boven