Consult hondenmassage

Ontspanning & ondersteuning bij lichamelijke klachten en gedragsproblemen bij honden

Professioneel consult hondenmassage

Hondenmassage is erg populair omdat het ontzettend veel voordelen biedt. Zo draagt het bij aan het verminderen van lichamelijke klachten en gedragsproblemen. 

Hondenmassage gaat niet over een dagje bij de hondenspa of over overbodige luxe, het gaat om de basis voor een gelukkige en ontspannen hond.

Zo bevordert massage de bloedcirculatie en lymfeafvoer, waardoor afvalstoffen versneld het lichaam kunnen verlaten en voedingsstoffen sneller toegevoerd worden. Daarnaast zorgt massage voor ontspanning van lichaam en geest en een betere balans in het ervaren van emoties.

Gun jij jouw hond de magische krachten van hondenmassage?

Minder stress bij honden met hondenmassage

Soorten massageconsulten die ik aanbied:

1

Een ontspanningsmassage  gericht op, zoals de naam het al zegt, ontspanning en een relaxte hond. 

2

Een gedragsgerichte massage om onrust, angst, stress of agressie te verminderen. 

3

Een lichaamsgerichte massage bij spierspanning, artrose of andere lichamelijke problemen. 

Hondenmassage lichamelijke problemen

Waar is hondenmassage geschikt voor?

Vragen die je misschien nog hebt:

Er is een groot verschil tussen een massagesessie bij mensen en honden; wij kunnen praten. Wij kunnen precies aan de masseur vertellen waar wij pijn hebben, waar wij wel of juist niet gemasseerd willen worden en wij kunnen een seintje geven als een bepaalde techniek te hard of te zacht is. Honden kunnen niet praten, maar ze kunnen wél heel goed met ons communiceren via hun houding, gedrag en alle signalen die ze ons geven. Aan ons de taak om vervolgens goed te luisteren én te observeren. Om die reden is een massagesessie voor honden anders opgebouwd. Zo kan een hond de kennismaking erg spannend vinden, waardoor eerst gewerkt moet worden aan de vertrouwensband. Of tijdens de eerste sessie wordt gewerkt met zachtere technieken, waarna tijdens een volgende sessie dieper gemasseerd kan worden. Alles hangt af van de hond en wat hij aangeeft!

Hondenmassage is geschikt om jouw hond te laten ontspannen en om stress en onrust te verminderen. Wanneer er een groter gedragsprobleem speelt, dan kan meer begeleiding of gedragstherapie nodig zijn. Kijk in dat geval eens op deze pagina. Of wil je graag bespreken wat het beste werkt voor jouw hond? Plan dan hier een gratis spargesprek in. Tijdens dat gesprek bespreken we wat het probleem is, wat de eerste stap naar een oplossing kan zijn en hoe ik daar in kan helpen. 

Het massageconsult kan in mijn praktijk in Zoeterwoude-Rijndijk plaatsvinden, maar ook bij jou thuis. Ik ben werkzaam in de regio Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Hazerswoude, Benthuizen, Boskoop, Alphen aan den Rijn, Woubrugge, Bodegraven, Ter Aar, Zoetermeer, Den Haag, Leidschendam,  Voorschoten, Oegstgeest, Valkenburg. Bij consulten aan huis reken ik een kilometervergoeding van €0,21 per kilometer. 

Scroll naar boven